Ons kindercentrum

Integraal Kind Centrum

De naam van ons Integraal Kind Centrum (IKC) is “De Arke”. De Arke is de Friese naam voor de ark. Hiermee wordt de ark van Noach bedoeld. De dikke horizontale en verticale streep in het logo staan voor de boeg van de Arke. Zoals bij alle schepen is de naamgeving op de boeg van een schip zichtbaar.

Integraal kindcentrum

IKC De Arke is een integraal kindcentrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar, waar onderwijs en opvang wordt geboden vanuit een persoonlijke beleving die gebaseerd is op de normen en waarden die de Bijbel ons geeft. Vanuit deze waarden en normen willen we ons ook richten op de kernwaarden respect, veiligheid, uniciteit en zelfstandigheid.

Binnen ons IKC is sprake van een inhoudelijk samengaan (2019) tussen onderwijs en opvang, met als gevolg dat er gewerkt wordt met één pedagogische visie, één team en één leidinggevende. Hoewel het gebouw groot oogt, is er door het unieke ontwerp een kindcentrum ontstaan, dat binnen rust uitstraalt en kleinschaligheid en geborgenheid waarborgt. Dit is mogelijk door de indeling in kinderopvang, onder-, midden- en bovenbouw, de verschillende leerpleinen en toegangsdeuren. Kortom, er is gebouwd vanuit de menselijke maat. In het aangebouwde deel van het gebouw huisvesten de kinderopvang (0-4 jaar), de peuterspeelzaal, de groepen 1 en de buitenschoolse opvang. Zij beschikken over een eigen ingang.

Nieuwsgierig?

Wilt u eens kijken of IKC De Arke iets voor u en uw kind(eren) is, kom dan gerust langs! Tijdens een kennismakingsgesprek en bijvoorbeeld een rondleiding krijgt u een goed beeld van de school. Heeft u interesse in ons kindcentrum of heeft u vragen of opmerkingen, bel ons. Wij informeren u graag!