Ons kindercentrum

Leerlingparlement

Het leerlingparlement bestaat uit verschillende leerling-/kinderraden van CBO Meilan die opkomen voor de belangen van de kinderen van de scholen of kindcentra.

Leerlingparlement

Op maandag 20 januari 2020 gingen alle leerlingen van de leerlingenraden van CBO Meilân een dagje naar Den Haag! CBO Meilân heeft vijftien leerlingenraden, die samen het Leerlingparlement vormen, waaronder de kinderraad van IKC De Arke. In de kinderraad van IKC De Arke zitten kinderen uit de groepen 6 t/m 8 die alle kinderen van het IKC vertegenwoordigen.

Het Leerlingparlement komt jaarlijks bij elkaar om over grote vraagstukken te praten. In bussen vertrokken de kinderen op 20 januari naar Den Haag. Eerst voor een bezoekje aan Madurodam, om te kijken in welk stukje van Nederland zij geld zouden willen investeren. En natuurlijk even samen op de foto bij het Woudagemaal! Vervolgens een bezoek aan de Tweede Kamer voor een vragenuurtje met Eppo Bruins. De kinderen konden de Kamerleden vertellen in welk stukje zij graag geld zouden willen investeren. Daarnaast hadden de kinderen op school een vraag voorbereid om te stellen aan de Kamerleden over het onderwijs in aansluiting op de doelen uit het Koersplan van CBO Meilân.